КОНЦЕРТ • Ана СТЕФАНОВИЋ и Диана ЈОВАНОВИЋ • 2016-04-25 • 19:30 • Дворана Дома културе

Вести 20.04.2016.

koncert-2016-04-25-web

У понедељак, 25. априла 2016. године у оквиру Концертне сезоне, Дом културе Пирот организује концерт класичне музике. Наступиће Ана Стефановић (клавир) и, као гост, Диана Јовановић (клавир). 

Улаз слободан.

П Р О Г Р А М

П. И. Чајковски – циклус „Годишња доба“ оп. 37- а

Јануар: „Крај камина“ – за клавир

Фебруар: „Масленица“ – за клавир четвороручно

Март: „Шевина песма“ – за клавир четвороручно

Април: „Висибаба“ – за клавир

Мај: „Беле ноћи“ – за клавир четвороручно

Јун, „Песма косача“ – за клавир

Јул,”Баркарола” – за клавир

Август,”Жетва” – за клавир

Септембар,”Лов” – за клавир

Октобар,”Јесења песма” – за клавир четвороручно

Новембар,”Тројка” – за клавир

Децембар,”Свјатки” – за клавир

С. Рахмањинов

Баркарола,

Руска песма, оп. 11 – за клавир четвороручно

А. Стефановић

Носталгија

Гост програма : Диана Јовановић – клавир

ana stefanovicАНА СТЕФАНОВИЋ је рођена 14.12.1994 у Београду,клавир учи од пете године код своје мајке проф. Диане Јовановић. Заршила је музичку школу ”Славенски” клавирски и теоретски одсек.Године 2014.је дипломирала на ФМУ ( Београд) у класи проф.Дејана Синадиновића.

Као изузетни млади таленат освојила је до сада бројне републичке и међународне награде, најзначајнији су:

  • I награда на Републичком такмичењу 2007. у Београду ,
  • Лауреат међународног такмичења XXI-st Century Art, 2007.у Кијеву,
  • Лауреат VIII међународног EMCY такмичења Memory of Vladimir Horovitz-debut 2008. у Кијеву.

Наступала је у атријуму Народног музеја, галерији Прогрес, Дипломатском клубу, свечаној сали Скупштине града Београда, галерији САНУ, павиљону Цвијета Зузорић, сали београдске филхармоније, КЦБ галерији Арт Гет, СКЦ-у, Сали Руског Дома, Великој Сали и музичкој галерији Коларчеве задужбине. Са запаженим успехом наступала у дворанама Букурешта, Париза, Кијева као и у многобројним дворанама широм Србије и Црне Горе.

Учествовала је у ТВ и радио емисијама РТС-а (Суботом увече, Београдски програм, Школски програм, Дневник, Недељно поподне,Стил, Радио 202, Сусретања, Вечерас заједно, Србија на вези). Рецензије наступа и интервјуи објављени су у Борби, Блицу, Вечерњим новостима, Политици, Беорами и часопису Ана.

Похађала је Мастер-клас професора Паула Гулде (Аустрија), Мишела Сони (Француска), Њине Макарове (Русија), Ирине Степаненко (Украјина) , Михаела Уде (Немачка) .

Учествовала је на 5. педагошком форуму на ФМУ у Београду, у ревији концерата поводом обележавања 250 година од рођења Моцарта у КЦБ, и у међународној пијанистичкој недељи.

diana jovanovicДИАНА ЈОВАНОВИЋ, пијанисткиња, рођена у Украјини. Завршила је Музичку школу „Виљконски” у класи проф. Ирине Степањенко,освојивши бројне награде на регионалним такмичењима. Студије је започела у класи проф.Татјане Кан на руском државном конзерваторијуму „Собинов” у Саратову, а наставила је у класи проф. Александра Снегирева на украинском државном конзерваторијуму ”П. И. Чајковски” у Кијеву, где је и дипломирала у класи проф. Анатолија Гудјко 1986. године. Деловала је као професор клавира на државном педагошком унивезитету „Шевченко”, а након завршене специјализације магистрирала 1992. у класи др Гаљине Паторжинске на конзерваторијуму ”Чајковски” у Кијеву , где је као асистент радила две године.

Током школовања освојила је бројне награде на националним такмичењима и усавршавала се код Сергеја Скринченка, Игорја Рјабова, Аљберта Тараканова, Николаја Сука, Данила Јуделевича, Наталије Каревине, Ирине Боровик… Снимала је за Радио-Телевизију Украјине. Остварила је бројне турнеје по Русији и Украјини.

Од 1992. живи у Београду, где је ангажована као професор клавира у Музичкој школи ”Јосип Славенски”. Снимала је за Радио Телевизију Србије. Учествовала је на бројним међународним фестивалима…