КОНЦЕРТ • ДВЕ ГИТАРЕ • 26.07.2016. • 20:30

Вести 01.07.2016.

koncert 2016-07-26 web

Викторија Куликовска, рођена је 1977. у Корсуну у Украјини, гитару је почела да свира са шест година под инструкцијама свог оца гитаристе Виктора Ивановича Куликовског.

Након завршетка Музичке школе „Черкаси“, у класи М. Т. Абдулаева, наставила школовање у Кијеву на националном Универзитету за културу и уметност, у класи проф. Викториje Жадко, где је дипломирала 2004. години. Углавном наступа као солиста, али сарађивала и у дуету са својим оцем, као и другим извођачима националне украјинске Филхармоније из Кијева. Члан је Председништва националног Удружења гитариста Украјине. Делује као професор гитаре у Школи за уметност „Н.А. Ц Турцхак“ и на Академији уметности у Кијеву. Добитница већег броја награда и признања: Пољска, 1998; Белорусија, 2004; Русија, 2007 и др. Аутор више дела за гитару и дискографских албума.

 

 

др Урош Дојчиновић, гитариста, композитор, музиколог, педагог и публициста, рођен је у Београду 1959. године. Студирао класичну гитару и књижевност у Београду, дипломирао на музичкој академији у Загребу (Република Хрватска), а потом завршио Постдипломске студије, одбранивши два доктората на интердисциплинарним музичким темама на Филолошком и Филозовском факултету Универзитету у Београду. Дојчиновићева уметничка активност обухвата преко 3500 наступа остварених широм света, велики број радио и телевизијских емисија, више стотина одржаних стручних предавања, мајсторских семинара и учешћа у раду различитих домаћих и међународних жирија. Објавио је преко 600 стручних радова и снимио више од 60 дискографских издања (ЛП-плоча, музичких касета, ЦД и ДВД албума), за различите издавачке куће у Европи, Америци и Азији. За вишеструко уметничко деловање награђен је са више од 50 медаља, плакета, диплома и других признања у земљи и свету.

 

ПРОГРАМ:

 

Komad na ukrajinsku tradicionalnu pesmu “Moonlight night“

„Schedrik“ Ukrajinska narodna pesma (arr. & harm. by V. Kulikvska and U. Dojčinović)

 

  1. F. Handel : Passacalia
    E. Grieg : Nostalgie
    F. Shopin  : Prelude No.20
  2. Gershwin :“Porgy and Bess“ (arr. by V. Kulikvska)

 

  1. Villa-Lobos: Bachianas Brasileiras No. 5

                                    Modinha (arr. by U. Dojčinović)

 

  1. Tarrega : Mazurca y Gavota
  2. Bosch : Ballade y Pasa Calle
  3. C. Obregon : Gavotte
  4. Abloniz : Tanguillo y Romanza

 

  1. M. Rodriguez : La Cumparsita (arr. by V. Kulikvska)